Zelf een professionele kleur of metallic effect toevoegen aan gietzeep.
Met onze Mica poeder kleurstoffen is het simpel.

Met onze hoogwaardige parelmoer mica poeder maakt u in een handomdraai, een professionele uitziende creatie. Simpel een beetje mica poeder
toevoegen, net zoals u doet met kleurstof en geurolie. Goed doorroeren en in een fractie van een seconde bent u klaar met uw creatie.

Met mica poeder heb je 2 mogelijkheden:

Kleurloos met metallic effect

Je voegt de kleurloze parelmoer mica toe aan een bestaande kleur of laat de zeep in de kleur dat het was. Door de parelmoer mica krijg je een metallic effect aan de kleur. De mica kleurt de zeep dus niet!

Mica parelmoer

Gekleurd met metallic effect

Gebruik een mica kleurstof met de gewenste kleur en voeg deze toe aan de zeep. De zeep krijgt nu de kleur van de mica met een metallic effect. Geen andere kleurstoffen nodig!

Mica kleur blauw
Mica goud kleur
Mica zilveren kleur

Goed om te weten

– Mica is een pigment
– Pigment lost niet op maar mengt zich met de zeep

– Pigment verkleurt minder dan gewone kleurstoffen
– Niet alle mica poeders zijn kleur vast
– Goedkope mica’s kunnen verkleuren

Voorbeelden parelmoer (kleurloos) mica poeder

Blauwe kleurstof + parelmoer mica poeder
Roze kleurstof + parelmoer mica poeder
Transparante zeep + parelmoer mica poeder

Voorbeelden gekleurde mica poeder

Transparante zeep + blauwe mica
Transparante zeep + blauwe mica
Transparante zeep + goud mica
Transparante zeep + goud mica
Transparante zeep + rode mica
Transparante zeep + rode mica

Wat zijn mica’s?

Mica’s is eigenlijk niets anders dan een gesteente die gewonnen wordt in mijnen. Ze worden gesorteerd op grote en krijgen daarna een behandeling om een kleurtje te hebben. Meestal wordt daarvoor titanium dioxide voor gebruikt dat op een speciale manier er op gemaakt wordt.

Gebruik je parelmoer dan geeft de mica geen kleur aan de zeep maar alleen een glitter effect. De kleur aan de zeep moet dan met kleurstof gemaakt worden, hiermee kan je dus eigenlijk alle kanten op.

Er zijn ook kleuren mica’s, we praten dan over pigment. De zeep neemt de kleur aan van de mica en is dekkend, transparant is lastig. Pigment is niet oplosbaar. Een pigment wordt verdeeld door de zeep en blijft altijd kleine stukjes die door de zeep zitten..

Parelmoer

Parelmoer is de goedkoopste manier van soorten die wij leveren, en tevens de meest gebruikte omdat het flexibel in gebruik is.

Parelmoer poeder geeft de zeep een (licht) glinstert effect zonder dat de kleur erg veel veranderd. Transparante zeep wordt wel een beetje witter echter, als je een kleurtje gebruikt kijkt je als het ware door het glitter effect heen zoals de voorbeelden dan zie je dit niet.

Hoe meer poeder u erin doet hoe meer het effect is.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten.

Pigment

De pigment uitvoering geeft een dekkend effect en neemt het transparante effect weg. Afhankelijk van de hoeveelheid die u gebruikt kunt u zelfs een compleet zilveren zeep ster maken met alleen transparante zeep.

Mica poeder geeft een dekkende professioneel metallic / glitteretend kleur effect en kleurt gelijk ook de zeep zilver. Er is dus alleen mica poeder nodig wat overigens super geconcentreerd is zodat u maar weinig poeder nodig heeft om de zeep te kleuren.