Mica poeder kleurstoffen

Zelf een professioneel effect toevoegen aan gietzeep.
Met onze Mica poeder kleurstoffen is het simpel.

Het lijkt zo makkelijk te doen, een glittereffect aan uw zeep creatie toevoegen. Veel mensen tobben met glitters, ze kosten niet veel maar hebben nogal wat nadelen. Ze zakken ze naar onder waardoor ze niet gelijkmatig verdeeld zijn en je hebt er ook veel van nodig. Maar wat nog veel erger is, het beïnvloed de zeep.

Zo eenvoudig

Toch is het niet niet moeilijk en zeker niet duur. Met onze hoogwaardige mica kleurstoffen in poedervorm maakt u in een handomdraai, een professionele uitziende creatie.

Simpel een beetje mica poeder toevoegen, net zoals u doet met kleurstof en geurolie. Goed doorroeren en in een fractie van een seconde bent u klaar met uw creatie.

Gietzeep met parelmoer mica

Gietzeep met parelmoer mica

Roze gietzeep met parelmoer metallic poeder

Gietzeep met parelmoer mica

Transparante zeep met pigment metallic poeder

Gietzeep met pigment mica

Wat zijn mica's?

Mica's is eigenlijk niets anders dan een gesteente die gewonnen wordt in mijnen. Ze worden gesorteerd op grote en krijgen daarna een behandeling om een kleurtje te hebben. Meestal wordt daarvoor titanium dioxide voor gebruikt dat op een speciale manier er op gemaakt wordt.

Gebruik je parelmoer dan geeft de mica geen kleur aan de zeep maar alleen een glitter effect. De kleur aan de zeep moet dan met kleurstof gemaakt worden, hiermee kan je dus eigenlijk alle kanten op.

Er zijn ook kleuren mica's, we praten dan over pigment. De zeep neemt de kleur aan van de mica en is dekkend, transparant is lastig. Word technisch is pigment niet geheel correct aangezien een pigment niet oplosbaar is. Een pigment wordt verdeeld door de zeep en blijft altijd kleine stukjes die door de zeep zitten..

Parelmoer

Parelmoer is de goedkoopste manier van soorten die wij leveren, en tevens de meest gebruikte omdat het flexibel in gebruik is.

Parelmoer poeder geeft de zeep een (licht) glinstert effect zonder dat de kleur erg veel veranderd. Transparante zeep wordt wel een beetje witter echter, als je een kleurtje gebruikt kijkt je als het ware door het glitter effect heen zoals de voorbeelden dan zie je dit niet.

Hoe meer poeder u erin doet hoe meer het effect is.

Wij leveren deze parelmoer poeder in een zilveren en gouden kleur. De potjes hebben inhoudt van ± 50ml waar u een grote hoeveelheid zeep mee kan laten glinsteren. Voor de prijs hoeft u het niet te laten € 4,95.

Pigment

De pigment uitvoering geeft een dekkend effect en neemt het transparante effect weg. Afhankelijk van de hoeveelheid die u gebruikt kunt u zelfs een compleet zilveren zeep ster maken met alleen transparante zeep.

Mica poeder geeft een dekkende professioneel metallic / glitteretend kleur effect en kleurt gelijk ook de zeep zilver. Er is dus alleen mica poeder nodig wat overigens super geconcentreerd is zodat u maar weinig poeder nodig heeft om de zeep te kleuren.