Maak met gietzeep iets unieks en persoonlijks.

Foto in zeep maken met gietzeep

Zelf iets maken is altijd leuk, maar op deze manier zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos. We hebben namelijk een foto in zeep gegoten waardoor je zeer snel een pracht decoratie of geschenk maakt.

Denk aan een kraamcadeautje, bedrijfslogo, uw (klein) kind of uw lievelingsdier.

Onderaan deze pagina hebben we een filmpje staan.

Hoe doen we dit?

We beginnen met een klein laagje transparante gietzeep in de mal of vorm te doen, niet meer dan 1 a 2 mm. Hoe dikker de laag is hoe waziger de foto wordt, je moet immers door een dikker stuk zeep kijken.

De transparante gietzeep moet wel zeer doorzichtig zijn, onze transparante zeep is hiervoor perfect te gebruiken.

Zeep hard laten worden en dan een beetje alcohol sprayen over de transparante zeep en leg de foto op de zeep. Weer een beetje alcohol sprayen en probeer de foto zoveel mogelijk te ontzien. Hierna de witte zeep in de mal gieten.

Door de alcohol kleeft de witte zeep aan de transparante zeep zodat het één geheel is en klaar is de creatie. Maar pas op, er zijn haken en ogen!

De foto

Zonder een foto kunnen we natuurlijk niet, hier zit het echte werk
Er zijn 3 manieren voor de foto:

1. Een foto laten afdrukken
2. Zelf printen met een laser printer
3. Zelf met een inktjet printer

Op het net is er oplosbaar papier te koop, dat papiertje verdwijnt maar is het zo erg als het er in blijft zitten? Nadeel van dit papier is dat dit er alleen is voor een laser printer en die zullen de meeste niet thuis hebben staan. Daarnaast is de prijs zeer hoog.

Het kan echter ook met een inktjet printer, Profselect (gebruik minimaal 190 grams papier) heeft waterbestendig fotopapier dat geschikt voor een inktjet printer. Het is goedkoop (een 16 cent per a4tje) en simpel op een printer thuis te doen. Nadeel van inktjet is dat er een risico is dat de inkt een (klein) beetje uitloopt na van loop van tijd.

Om dit risico kleiner te maken sprayen we met Kleur/kras beschermingsspray over de foto. Dit is een plastic laagje dat de foto extra beschermd. Het is ook mogelijk de foto te plastificeren.

Foto in zeep maken met gietzeep
Foto in zeep mal
Foto in zeep mal

Deze speciale mallen hebben we geïmporteerd special om een foto in zeep te maken. De mal is glad waardoor niets het zicht op de foto hindert.

De mal is niet te groot, maar ook niet te klein. Met een goede breedte en hoogte krijgt uw zeep een perfecte afmeting. De dikte bepaald u zelf, u hoeft immers de mal niet helemaal te vullen met gietzeep!

Het kan ook met een leeg bakje naar keuze zoals we in het filmpje gebruiken

KingComposer fout: Videoformaat url incorrect