Gietzeep in het kort

Wat is gietzeep?

De naam zegt het eigenlijk al, het is zeep dat je kan gieten. Echter voordat het gietbaar / vloeibaar is moet het eerst warm gemaakt worden.

Afhankelijk van welke basis zeep je gekocht hebt kan dat variëren tussen de 50 en 70 graden Celsius. De beste manier om dit te doen is au bain marie.

De beste gietzeep. speciaal ontwikkelt voor hobby

Wij hebben een in eigen beheer een gietzeep ontwikkeld dat aan alle verijsden voldoet.

Kan je elke zeep smelten?

Nee zeker niet, sterker nog de meeste zeep kan je niet smelten! Glycerine zeep wordt vloeibaar als het warm gemaakt wordt, als het afkoelt dan zal het weer gaan stollen dus wordt het weer hard.

Foto in gietzeep
Foto in gietzeep
Gemaakt met gietzeep
Gemaakt met gietzeep

Wat maakt gietzeep zo leuk?

Het is super leuk en gezellig om zelf iets te maken, bijna alles kan dus heb je in no-time een persoonlijk cadeau gemaakt. Omdat het vloeibaar is kan je het in elke vorm gieten.

Als de gietzeep is gesmolten kun je er zelf een geurtje naar keuze aan toevoegen. De sterkte van de geur bepaal je zelf door meer geurolie er in te doen, dit kan voor sommige toepassingen handig kan zijn.

Gietzeep kleuren

Je zeep is vloeibaar en ruikt lekker, tijd om te kleuren.

Laat je creativiteit extra tot zijn recht komen en maak met slechts 4 basis kleurtjes elke gewenste kleur door zelf te mengen. Ander voordeel is dat je maar 4 kleurtjes hoeft te kopen, wat je bespaard kan je weer investeren in bijvoorbeeld siliconen vormen.

Als de kleur naar je zin is en de gietzeep sterk genoeg ruikt giet je het in de gewenste (siliconen) mal. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kan zelfs een foto verwerken in de zeep. Je hebt dan wel echte transparante zeep nodig anders kan je er bijna niet doorheen kijken.

Op deze manier maak je van een stukje zeep iets heel persoonlijks handig voor een cadeautje bij een trouwerij of geboorte.

Transparante en witte zeep gekleurd

Wat is de beste gietzeep?

Er zijn vele soorten basis zeep te koop, elke zeep heeft zijn eigen specificaties. Natuurlijk probeert iedereen zijn zeep als beste aan te prijzen puur uit winst oogpunt. Maar met een paar tips is het vrij simpel om de goede er uit te halen!

Temperatuur
Als eerste de smelt temperatuur, je hebt niets aan gietzeep dat pas vanaf 65 graden of hoger gaat smelten. Zeep dat bij 50 graden smelt is perfect voor decoratie doeleinden.

Doorzichtig
Transparante zeep moet echt doorzichtig zijn en niet een beetje doorzichtig (terwijl men het wel transparant noemt). Is de zeep niet transparant dan kan je bijvoorbeeld geen foto in zeep maken.

Zweetvrij
De zeep mag niet zweten, wat betekend dat er geen vocht uit de zeep mag komen. Als dit wel gebeurt zal het gemaakte object steeds kleiner worden omdat het vocht ontsnapt. Een groot misverstand is dat als zeep zweetvrij is niet nat zal worden naar verloop van tijd!

Condensvrij veel belangrijker
Condens betekend dat de gietzeep vocht uit de lucht aantrekt. Als dit wel gebeurt zal uw creatie vocht druppels gaan krijgen terwijl het zweetvrij is. De geur zal daardoor snel verdwijnen en ook kunnen de kleuren uitlopen!