Maatschappelijk verantwoord ondernemen,
niet zeggen maar doen!

Milieu
Er wordt op een zo efficiënt mogelijke manier met grondstoffen omgegaan. Indien mogelijk wordt het weer ingezet om onnodige milieubelasting te voorkomen denk aan hergebruik van verpakkingsmaterialen.

Zo worden uw producten verzonden in hergebruikte of afgekeurde dozen. Deze worden weggegooid omdat ze het verkeerde formaat of verkeerde / verouderde opdruk hebben. Deze dozen mankeren immers niets en zouden anders ongebruikt weg gegooid worden. Als opvulling worden 2 folies gebruikt die met lucht gevuld worden, hierdoor verminderen we de berg opvulmiddelen die uw kliko vullen. Door de luchtkussens in eigen beheer te maken besparen we nog het onnodige transport wat weer bijdraagt aan minder co2 uitstoot.

Stroom
Eind 2016 zijn ze aangegaan, totaal 75 zonnepanelen a 240 watt-piek op ons dak. In 2017 is er totaal 18 Megawatt geproduceerd, dat is veel meer dan we zelf gebruiken. Wat over is wordt teruggeleverd aan het net.

Regenwater
2017 was voor ons het jaar om nog verder te gaan. Zo wordt vanaf nu voor het afkoelproces uitsluitend gefilterd regenwater gebruikt i.p.v. drinkwater. In speciale bassins met een opslagcapaciteit van totaal 70.000 liter wordt het water koel en donker opgeslagen. Ook voor het ruwe schoonmaak en omspoel werkzaamheden wordt regenwater ingezet.

Social
Sinds de oprichting in 2004 hebben we samengewerkt met een sociale werkplaats waar (geestelijk) gehandicapten veel van onze producten verpakken en/of ompakken. Helaas is dit na jaren gestopt door veranderingen vanuit de overheid.

Toekomst
Zijn we er? Nee zeker niet, er kan meer en er zijn ideeën om nog minder verpakkingsmateriaal te gaan gebruiken. En wat gebruikt wordt zou een tweede bruikbaar leven moeten krijgen.