Laboratorium geteste kleurstoffen,
geschikt voor cosmetica & gietzeep

Kleurstoffen voor gietzeep hebben we in 2 soorten

Waterbasis

Meest gebruikte kleurstof is op waterbasis. Kleurpoeder wordt opgelost in water, is lekker dun, laat zich goed mengen & is goedkoop.

Wij leveren het in 4 basis mengkleuren en 2 extra losse kleuren.

VOORDELEN

» Goedkoop
» Zeer vloeibaar
» Makkelijk verwerkbaar
» Eenvoudig zelf kleuren te mengen

NADELEN

» Verkleurt na verloop van tijd (zonlicht)
» Kunnen uitlopen
» Zwart is gemengd, niet 100% zwart

Mica poeder

Mica is een gesteente dat gewonnen wordt in
mijnen. Wordt gesorteerd op grootte en krijgt daarna een kleurtje.

Mica kleurt zelf, er is geen andere kleurstof nodig. Geeft tevens een metallic effect. Er is ook parelmoer dat het metallic effect geeft aan een kleur.

VOORDELEN

» Makkelijk verwerkbaar
» Geen kleurstof nodig
» Verkleurt minder
» Metallic effect

NADELEN

» Geleverd als poeder (stuift een beetje)
» Zelf kleuren mengen lastiger
» Iets duurder in aanschaf

Mica poeder

Mica is eigenlijk niets anders dan een gesteente dat gewonnen wordt in mijnen. Ze worden gesorteerd op grote en krijgen daarna een behandeling dat het kleurtje maakt. Meestal wordt daarvoor titanium dioxide voor gebruikt dat op een speciale manier er op gemaakt wordt.

Mica is er in veel kleuren, andere kleurstoffen zijn niet meer nodig. Als je alleen het metallic effect wil hebben kan je met onze 4 meng kleuren zelf een kleur maken.

Door parelmoer mica toe te voegen komt er een glitter effect aan. Parelmoer past zich namelijk aan aan de kleur en geeft toch het metallic effect.

Meer weten over mica’s kijk hier.

Mica kleuren assortiment
Mica kleuren assortiment

4 basis mengkleuren & 1 kleurenwaaier
en ook u mengt zelf elke gewenste kleur

Waarom zou je veel geld uitgeven aan een hele verzameling kleurtjes? Het is toch veel leuker om zelf een kleur te mengen!

Geef je gietzeep een mooie kleur, met onze unieke vier basiskleuren meng je elke gewenste kleur. Met de kleuren roze, geel & blauw kun je aan de hand van de kleurenwaaier eenvoudig de kleur mengen die je wilt.

Één druppel geel en één druppel blauw wordt groen, één druppel blauw en één druppel roze maakt paars.

Daarnaast is er zwarte kleurstof waarmee je een kleur donkerder kan maken, of je maakt grijs door een druppel zwart met witte gietzeep te mengen.

Onze flesjes hebben een lange doorzichtige druppelaar waarmee je ziet wat je doet en doseren kinderspel is. De gekleurde doppen voorkomen dat de verkeerde dop op het verkeerde flesje gaat.

Meer kleuren nodig?

Sommige kleuren zijn een uitdaging om te mengen, donker rood en zeker bruin is lastig. Daarom mengen wij ze voor je, naast de vier basiskleuren is zowel rood als bruin los leverbaar. Wil je helemaal flexibel zijn dan kan je je uitleven met transparante gietzeep en onze witte kleurstof. Groot voordeel is dat je zelf bepaalt hoe wit je zeep wordt. Witte zeep met rode kleurstof wordt namelijk roze. Als je aan transparante zeep een klein beetje witte kleurstof toevoegt, verdwijnt het transparante effect en wordt de zeep toch bijna rood in plaats van roze.